موضوعات: "انس با قرآن" یا "خانواده سبز"

مسابقه باور و ایمان...

امروزه زن و مرد همدیگر را در غفلت جلو می برند. اگر مردی می خواهد گناه کند, زن قیامت را به او تذکر بدهد و اگر زنی می خواد گناه کند مرد, قیامت را به تذکر بدهد. زن و مرد نباید همدیگر را به سمت بی ایمانی بکشانند.

در زمان دفاع مقدس , روزی جوانی می خواست به جبهه برود؛ مادرش به او گفت که من تو را بزرگ کردم که عصای پیری من باش , آن جوان گفت: من می خواهم عصای قیامت تو باشم . جوان شهید شد و چند سال بعد هم مادر فوت کرد و مادر را در خواب دیدند که می گفت همین که من را در قبر گذاشتید , پسرم مرا به قصر برد و عصای قیامت من شد.

استاد , شاگرد , برادر , خواهر , زن و شوهر با یکدیگر مسابقه ایمان و باور بگذارند.

 

« حجة السلام محمد مهدی ماندگاری»

 


لقمه حلال...

حمایت از رهبری تا پای جان...

پیام حضرت فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) به منتظران آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در امروز چیست؟

 

حضرت آیت الله طبسی:  البته پیام حضرت فاطمة الزهراء‌(سلام الله علیها) فقط برای زنان نیست‌ ، برای کل مسلمین است، بلکه پیام ایشان به همه انسان هاست؛ که این پیام را می توانیم در لابه لای فرمایشات ایشان در خطبه فدکیه دریابیم.

پیام اوّلشان حفظ و حراست و حمایت از رهبری تا پای جان است.

پیام دوم ایشان توجه به مبانی و اصول اسلام است.

مواظب باشیم که به این تعالیم پشت نکنیم ، دهن کجی نکنیم و بدانیم که بی توجهی به تعالیم اسلام و پشت کردن به آنها

زمینه روی کار آمدن نا اهل هاست.

و نتیجه آن هم پرداخت هزینه های سنگینی مثل اهدای قربانی های فراوان است.

 

*صلوات*


دعا برای انسان راه را روشن می کند...

حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) :

دعا برای انسان راه را روشن می کندٰ انسان را از سردرگمی و حیرت نجات می دهد، علاوه بر اینها دعا محتوای ذهن دعا کننده را برای مستمع و مخاطب واضح و آشکار می کند.

وقتی شما دعای کسی را گوش می دهید که با خداوند حرف می زند می توانید از دعای او ، از خواهش او کشف کنید که این چگونه انسانی است، حقیر است یا عظیم است، کوتاه بین است یا بلند نظر و بلند همّت است، مؤمن است یا مردد است،

دعاچیز عجیبی است…


«کتاب دعا از منظر حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدظلله العالی)-ص: 112»

 

*صلوات*


زمان چه جایگاهی دارد و فرصت چه قیمتی؟؟؟

گم کردن یک «ساعت مچی» کلی فکرت را پریشان کرده،‌ولی گم کردن یک «ساعت» از زمان عمرت چه؟؟؟؟


برای حسابگران دقیق، ساعت و روز و هفته و ماه ، معنا و مفهوم و ارزش و اعتبار بسیاری دارد. در جدول محاسبه تو «زمان» چه جایگاهی دارد و «فرصت» چه قیمتی؟

عمرتو، قیمتی تر از یک نوار ضبط صوت است. آیا هنگام ضبط یک صدا، سرود، سخنرانی، برنامه و درس ، خالی گذاشتن نوار را نوعی خسارت می بینی؟

چرا ! ولی ساعت ها و روزها متوالی را که همین طوری می گذرد ، بی آنکه در آنها ، علمی، تجربه ای، رشد، پیشرفتی، سودی به دست آوری ، چه؟

حرکت نوار کاست را می توانی با فشار دکمه ای متوقف کنی. حرکت نوار عمر را چطور؟

و این کلام حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را به یادگار داشته باش و آن را سر لوحه برنامه ریزی های خود قرار بده که فرموده است : «شب  و روز ، در تو عمل می کنند، پس تو هم در شب و روز عمل کن .»

تاکی نشستن که «فرصتی مناسب» پیش آید؟!

فرصت ها را تو باید پدیدآوری ، آن هم با شناختن قدر لحظه ها و بهره بردن به بهترین شکل از «سرمایه عمر» برنامه ریزی را دست کم مگیر.

 

*استا جواد محدثی*

 


گوشه ای از نصایح لقمان...

1-اگر در کودکی خود را ادب کنی، در بزرگی از آن بهره مند می شوی.

2-از کسالت و تنبلی بپرهیز، بخشی از عمرت را برای آموزش قرار بده و با افراد لجوج ، گفتگو و جدل نکن.

3-به دنیا تکیه نکن و دل مبند و دنیا را به منزله پلی در نظر بگیر.

4-نمازت را در اوّل وقت بخوان ، نماز را حتّی در سخت ترین شرایط به جماعت بخوان.

5-اگر با تو مشورت کردند، دلسوزی خود را خالصانه به آنها اعلام کن. اگر از تو کمکی درخواست کردند، مساعدت کن و به سخن کسی که سنّ او بیشتر از توست، گوش فراده.

 

« کتاب دقایقی باقرآن -صفحات:158-159-حجه السلام محسن قرائتی »

 


خوداری از تکبر

**وَلاتَمشِ فِی الارضِ مَرَحًااِنّکَ لَن تَخرِقَ الارضَ وَلَن تَبلُغَ الجِبالَ طُولًا**

“ودرذ روی زمین با کبر و سر مستی راه مرو،زیرا (هر چند قوی باشی)هرگز نمی توانی با (گام هایت)زمین را بشکافی وهرگز نمی توانی در بلندی به کوه برسی.”

بگذر زکبر وناز که دیده است روزگار                                 چین قبای قیصر وطرف کلاه کی

تنفس بهتر با خوردن این میوه ها

پیوند: http://www.salamatestan.com

بر اساس تحقیقات جدید انجام شده، مصرف دو عدد سیب در هفته احتمال ابتلا به اسم را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد شش ها می شود.

صفحات: 1· 2

رمضان بهار قرآن

قسمتي از فرمايشات مقام معظم رهبري:طلبه براي اينكه بتواند در راه طلبگي خود موفق باشد بايد وظيفه خود را به خوبي انجام دهد نياز به يك سري ابزار و وسايل دارد.كه يكي از اين وسايل مهم تامل و تدبر و تفكر و استفاده از قرآن كريم مي باشد.علماي پرهيزكار شيعه هرگز از قرآن كريم و استفاده و بهره بردن از اين گنج پر بها غافل نبودند و همواره با تمسك به كلام الهي زندگي خود و مردم را روشن و نوراني ساختند.طلبه در كنار پرداختن به دروس معمول طلبگي بايد زماني را هم براي تامل و تفكر در آيات الهي و بهره بردن از قرآن مجيد اختصاص دهد

وقتي به پيامبر خدا گفته شد به زودي امت تو گرفتار فتنه خواهد شد.راه خلاص از ان چيست؟فرمودند كتاب گرامي خدا همان كه باطل نه از پيش و نه از پس بدو راه ندارد فرود آمده از سوي حكيمي ستوده است.هر كه علم را در جز قرآن بجويد خداوند گمراهش ميكند

مرحوم آيت الله شاه آبادي استاد عرفان امام درباره عظمت كلام وحي و لزوم بهره بردن از اين گنجينه الهي ميفرمايد:تمام علوم در سكرات موت و لحظه جان دادن از انسان گرفته مي شودمگر علوم قرآني

مولاي متقيان عليه السلام نيز ميفرمايند:بدانيد كه اين قرآن مشاوري است كه خيانت نمي ورزد و راهنمايي است كه گمراه نكند و گوينده اي است كه دروغ نميگويد.هيچ كس با اين قرآن ننشست مگر اين كه با افزايش يا كاهش از نزد آن برخاست افزايش در هدايت يا كاهش در كوري و گمراهي

امام خميني هم ميفرمايند:و اين جانب به جد نه از روي تعارف معمولي ميگويم از عمر بر باد رفته خود در راه اشتباه و جهالت تاسف دارم و شما اي فرزندان برومند اسلام حوزه ها و دانشگاه ها را از توجه به شئونات قرآن و ابعاد بسيار مختلف ان بيدار كنيد.تدريس قرآن در هر رشته اي از آن را مد نظر و مقصد اعلاي خود قرار دهيد.مبادا ناخواسته در آخر عمر كه ضعف پيري بر شما هجوم كرد از كرده ها پشيمان و تاسف بر ايام جواني بخوريد همچون نويسنده

بهترین رفیقان

انسان در سه جا به رفیق خوب بسیارنیاز دارد.در قرآن برای حضرت عیسی(ع)وحضرت یحیی(ع)درسوره مریم این تعبیرآمده است “وسلام علیه یوم ولدویوم یموت ویوم یبعث حیا".دراین سه موقف وسه مرحله،انسان واقعا احتیاج به رفیق خوب دارد.یکی به هنگام خروج انسان از رحم مادر است آن لحظه همه می خندندوکودک می گرید.یکی به هنگام خروج انسان از دنیا ورفتن به برزخ،همه می گریندویکی به هنگام نشروحشر در قیامت.در این سه موقعی که انسان از عالمی به عالم دیگر منتقل می شود،واقعا نیاز به رفیق خوب داردوچه رفیقی بهترازرفیقانی که قرآن فرموده است.

حضرت علی(ع) می فرمایند:سه لشکر هستندکه دررفت و آمدند،قافله هایی که مدام درحرکت هستند.لشکری از عالم دیگربه دنیا می آیند.لشکری ازاین دنیابه آن دنیا می روند ولشکری نیز از برزخ به قیامت خواهند رفت.چه خوش باشد که درهمه این مراحل همنشین"اهل الله” باشیم.

درآن نفس که بمیرم درآرزوی تو باشم             بدان امید دهم جان که خاک کوی توباشم

به وقت صبح قیامت که سرزخاک برآرم           به گفت وگوی تو خیزم به جست وجوی توباشم

سیمای اهل دنیا وآخرت درقرآن

الف-اهل دنیافلاح ورستگاری رادر زورگویی وقلدری می دانند،(قدافلح الیوم من استعلی)،واهل آخرت آن را درتهذیب وتزکیه ی روح می دانند،(قدافلح من زکّیها).

ب-دنیاطلبان به علوم مادی خود شادمان ومسرورند،(فرحوا بماعندهم من العلم)،وآخرت طلبان به فضل ورحمت الهی شادمان ومسرورند(قل بفضل الله وبرحمته فبذلک فلیفرحوا).

ج-قلب اهل دنیانسبت به یکدیگرانس والفت ندارد(تحسبهم جمعیاوقلوبهم شتّی)،ولی دل های اهل آخرت بایکدیگرانس الفت دارند(واذکروا نعمت الله علیهم اذ کنتم أعداء فالّف بین قلوبکم).

د-اهل دنیا افرادی سنگ دل هستند(فویل للقاسیه قلوبهم من ذکرالله)،لیکن اهل آخرت افرادی نرم دل هستند(وجعلنافی قلوب الذّین اتّبعوه رأفه ورحمته).

ذ-دنیاجویان انفاق راغرامت می دانند(ومن الأعراب من یتّخذماینفق مغرما)لیکن آخرت جویان انفاق راغنیمت وسبب قرب به خدا می دانند(ومن الأعراب من یومن بالله والیوم الآخرویتّخذماینفق قربات عندالله).

ر-دنیا خواهان به عهدوپیمان خویش وفادارنیستند(والّذین ینقضون عهدالله من بعدمیثاقه اولئک لهم اللعنه ولهم سوء الدار)،ولی آخرت خواهان عهد وپیمان خویش رامحترم می شمارند(ولکنّ البرّمن ءامن بالله …والموفون بعدهم اذا عاهدوا).

خواست الهی

الف-اگر خدابخواهد اشرف مخلوقات،پیامبر(ص) رابا"اوهن البیوت"وتار عنکبوت حفظ می کند."الّا تنصروه فقدنصره الله”

ب-اگرخدابخواهدفرعون صاحب قدرت را،"وفرعون ذی الاوتاد"به وسیله ی آب که به آن می نازید،"وهذه الانهارتجری من تحتی"غرق می کند،"حتی اذا ادرکه الغرق".

ج-اگر خدابخواهددرخت خشک میوه دار می شود،"وهزی الیک بجذع النّخله تساقط علیک رطبا جنیّا".

د-اگر خدابخواهداز یک علت،دو معلول متفاوت به وجود می آید.گاهی حضرت موسی عصا رابه سنگ می زندچشمه ی آب می جوشد"ان اضرب بعصا ک الحجر فانبجست منه اثنتاعشره عینا"،گاهی نیز عصا رابه دریا می زند،قسمتی ازآب دریاخشک می شود"ان اضرب بعصا ک البحر".

ذ-اگر خدا بخواهد زن بی شوهربچه دار می شود"فحملته فا نتبذت به مکانا قصیّا".

ر-اگر خدابخواهدکلاغ معلم انسان می شود ودفن کردن مرده رابه او می آموزد،"فبعث الله غرابا یبحث فی الارض".

نياز موجودات به پرورش الهي

                                               الحمدلله رب العالمين”

سرّاينكه خداوندفرمود:(الحمدلله رب العالمين)ونفرمود:(الحمدلله خالق العالمين)آن است كه احتياج موجودات واشياي جهان به موجد،در حال حدوث،امر مسلّمي است اما نياز آنها به مرّبي ومبقي،در حال بقا امر اختلافي است.خداوند تعبير به رب كردتابفهماند كه موجود تحت تربيت ،در حال بقانيزنيازمند به مرّبي است.   

خداوند رازق مردم

“نحن قسمنا بینهم معیشتهم فی الحیوةالدّنیا”

اختیار رزق فقط به دست خداوند است،نه به دست انسان.دلیل بر آن ،اختلاف درثروت وفقروعافیت وصحت واولاد وسایر اموری است که رزق شمرده می شوند.

با این که هر فردی از افراد بشرمی خواهد از نهایت درجه ی ارزاق را که دیگر بیش از آن تصور ندارد،دارا باشداما روشن است که هیچ کس به چنین آرزویی نمی رسد وبه همه آنچه دوست دارد،دست نمی یابد.پس می فهمیم که ارزاق به دست انسان نیست،وگرنه هیچ فردی فقیر و نیازمند به هیچ یک از مصادیق رزق نمی شد.


برتری رزق معنوی بر رزق مادی

حضرت ابراهیم (علیه السلام) وقتی مقام امامت رابرای ذریه ی خویش طلب می کند:(ومن ذریّتی)،خداوند در جواب می فرماید:این مقام به افراد ستمگر نمی رسد:(لاینال عهدی الظّالمین)،اما وقتی طلب رزق برای مردم می کند،تنها برای مؤمنا ن تقاضا می کند:(وارزق اهله من الثّمرات من أمن منهم) ،خداوند در پاسخ او می گوید:رزق مادی را هم به مؤمنان می دهیم هم به کافران:(قال ومن کفر فأمتّعه قلیلا).از اینجا روشن می شود که رزق مادی خیلی مهم نیست،از این رو به اهل و نااهل داده می شود،اما مقامات معنوی به هر کس داده نمی شود. 

 

عوارض جلوه گري زنان

تبرج و جلوه گيري زنان در جامعه موجب پديد آمدن نابهنجاري هاي رفتاري و فروپاشي خانواده ها مي شود از اين روست كه قرآن بر زنان واجب كرده كه هنگام رو به رو شدن با مردان بيگانه و نامحرم از خودنمايي و تبرج و به چشم آمدن، خودداري ورزند. (نور آيه 60 و احزاب آيه 33)

زناني كه خود را مي آرايند و به آرايش تبرجي و خودنمايي درمي آيند امنيت اخلاقي جامعه را با دشواري و مشكل مواجه مي سازند. زنان با اين گونه رفتار و در چشم آمدن موجب مي شوند كه مردان به سوي ايشان كشيده شوند و خانواده ها با بحران و اختلافات دروني مواجه گردند.

اين دسته از زنان با خودنمايي خود مردان بيمار دل را به تحريك و انعطاف مي كشانند و موجب مي شوند مردان در پي تعرض و اذيت و آزار آنان برآيند.

براي حفظ امنيت اخلاقي جامعه و مصونيت يابي زنان از تعرض و تجاوز و آزار بهترين راه آن است كه به آموزه هاي قرآني عمل كرده و اعتدال و ميانه روي در جامعه رفتار نمايند

راهكارهاي قرآن براي مصونيت يابي زنان

قرآن براي آن كه جلوي تعرض و تجاوز مردان به زنان را بگيرد در شكل چند آموزه دستوري به مردان فرمان مي دهد كه چشم خويش را از نامحرمان و زنان فرو بندند. فرو بستن چشم و غض بصر به معناي آن است كه مردان تحت تاثير زنان قرار نگيرند، زيرا مردان به ديدن وسوسه مي شوند و قلب هاي بيمار دلان تحت تاثير اين تحريك عواطف و احساسات به سوي زنان گرايش مي يابد و متعرض آنان مي شود. دستور ديگري كه قرآن براي حفظ و حمايت زنان بيان مي كند، مرتبط به خود آنان است. بطوري كه از آنها مي خواهد براي حفظ و مصونيت خود از تعرض ديگران خود را بپوشانند و حجاب و پوشش را به گونه اي مراعات كنند كه شناخته نشوند. سومين دستوري كه در اين باره مي دهد مربوط به مساله تبرج و خودنمايي است. از زنان مي خواهد كه از نوعي پوشش و يا ابزار زينتي و آرايشي استفاده نكنند كه آنان را همانند برج در چشم آورد و از هر سوي قابل توجه باشند.

 زني كه خود را مي آرايد به گونه اي كه از همه جا قابل رويت است، مورد تعرض و ايذا و آزار ديگران قرار مي گيرد و مردان به صداي تبرج زينت ها و يا آرايش و پوشش هاي جلوه گر آنان به سوي آنها كشيده مي شوند. اين گونه است كه مورد اذيت و آزار قرار مي گيرند و آرامش و امنيت آنان با خطر مواجه مي شود. قرآن بيان مي دارد كه نوعي از آرايش و تبرج در جاهليت وجود داشته است كه زنان با چنين نمايشگري و خودنمايي، وارد كوي و برزن مي شدند و همواره مورد تعرض مردان قرار مي گرفتند. براي رهايي و مصونيت يابي، بر زنان است كه از اين گونه تبرج و خودنمايي پرهيز كنند. (احزاب آيه 32 و آيه 33) زنان گاه زينت هايي را در زير پيراهن و جامه هاي خويش مي پوشيدند ولي اين زينت آلات به شكلي بود كه هرگاه جامه هاي آنان كنار مي رفت از زير جامه جلوه گري خاصي داشت.

 بنابراين بر زنان است كه اين قبيل زينت آلات را به گونه اي بپوشند كه به چشم نيايد تا جلوه گيري كند و چشم مردان را خيره سازد. (نور آيه 60) اين مساله خودنمايي و در چشم آمدن زنان آن چنان مهم و اساسي است كه خداوند شرط بر گرفتن حجاب كامل از سوي زنان سالخورده كه نوميد از زناشويي هستند و ديگر قابليت زناشويي را ندارند اين قرار داده كه در هنگام بيرون آمدن از خانه ها خود را به زينت تبرج، آرايش نكنند (نور60.)

زن و مسؤولیتهای اداری

ابن حزم معتقد است که اصل، مجاز بودن زن در تصدی کارهاست.زن از تصدی کاری ممنوع نیست مگر آن که نصی در جلوگیری او وارد شده باشد، مانند: امامت و رهبری کلی مسلمین، عین عبارت او این است: (11) و جایز است که زن متصدی حکومت گردد، و این قول ابو حنیفه است، و از عمر بن الخطاب روایت شده که او زنی از قوم خود را به نام (شفاء) به تصدی بازار گماشت.و اگر گفته شود که رسول خدا (ص) فرمود: (هرگز رستگار نشوند مردمی که کار خود را به زن بسپارند) می گوییم که این مطلب را رسول خدا (ص) در باره حکومت عمومی که همان خلافت است فرموده اند، و دلیل جایز بودن، قول آن حضرت است که: زن مسؤول است در مورد مال شوهرش و مسؤول است نسبت به زیر دستان خود.مالکیان جایز دانسته اند که زن وصی و وکیل باشد، و کسانی که زن را از تصدی در امور منع کرده اند، نصی ذکر نکرده اند که زن می تواند در پاره ای امور تصدی پیدا کند. طبری معتقد است که بطور کلی جایز است که زن حاکم و قاضی بشود، غیر از ولایت کلی و رهبری مسلمین با پیروی از نصی که وارد شد.پس اصل این است که هر کسی که به فیصله دادن بین مردم، حکمرانی او جایز است، مگر آنچه که به اجماع استثناء شده و آن رهبری کلی مسلمین است. ابو حنیفه معتقد است که جایز است که زن قاضی بشود در مورد مسائل مالی بتنهایی، بخاطر حمل بر شهادت زن در اموال که جواز آن در قرآن کریم آمده است: «و از دو شاهد مرد شهادت بگیرد، پس اگر دو مرد نبود پس یک مرد و دو زن از گواهانی که بشهادتشان راضی هستید، که اگر یکی از آنان فراموش کند دیگری او را یادآور گردد» (12). عموم فقهاء معتقدند که مرد بودن شرط است در تصدی کارها و صحت قضاوت و از این شرط مستثنی نیست، مگر آنچه با نص استثناء شده باشد، و شرط مرد بودن به خاطر حمل کردن بر رهبری عمده مسلمین است، زیرا بین گسترش دایره کار و یا محدود بودن آن، در مواردی که مربوط به حکمت و مصلحت این شرط است فرقی نیست. (13) کسی که جایز می داند زن متصدی کار قضاوت بشود، بطور عام جایز نمی داند، زیرا نهی شده است که قاضی در حالی که مریض است، بقضاوت بپردازد.دوران بارداری زن خود نوعی بیماری است، همان طوری که انواع مشاغل دیگر هم هست که با زن متناسب نیستند، مانند کارهایی هم که اقدام به آنها خطرناک است، مانند کار کردن زن در شب، و داشتن مشاغل نظامی و کارهای پلیسی و…علاوه بر اینها، کارهایی هم وجود دارد که برای زنی جایز است و برای دیگری جایز نیست.زنی که شوهر و فرزندان، وقت او را نمی گیرند ممکن است کارهایی برای او جایز باشد که برای زنی که دارای مسؤولیت شیر دادن و تربیت فرزندان و خانه و شوهر است جایز نباشد.کارهایی هم وجود دارد که فکر دور اندیش زنانه به اجتناب از انجام آنها پی می برد، چه مجرد باشد و چه متأهل، مانند منشیگری مخصوصا برای مردی جوان و یا مشاغلی که عرفا به شیک پوشی و ارتباط زیاد با مردی همراه باشد.این کار، برای دور اندیشی و پرهیز از لغزش است، بنابر این متفکرین موقعی که به زن اجازه داده اند که کار کند، از طرف دیگر اصولی اخلاقی و اجتماعی وضع کرده اند تا در عمل، خود را نشان دهد.( منابع مقاله: زندگی اجتماعی از دیدگاه اسلام، شلبی، احمد؛)

زن در جامعه

چقدر آرزو می کنم که زن مسلمان به تاریخ زن در مشرق زمین و مغرب زمین توجه و دقت نماید، تا پی ببرد که زن در هند و در آیین بودا، در آتن، و در دوره جاهلیت عرب، در زمان قدیم، درنظر عبادتگاههای کاتولیکی و در اروپای قرون وسطی چگونه بوده است، و سپس از حقوقی که اسلام برایش مقرر داشته است آگاه شود. اگر اینها را بررسی کند، بطور مسلم آگاه می شود که زن در گذشته، نوعی بیماری مسری و جنس بنجل و تلختر از مرگ، و موجودی درجه دوم به شمار می رفته است، به وجود آمده است تا به مرد بهره بدهد و تابع مرد باشد، زن در دوران گذشته نه حقی در زندگی خوب داشت و نه سهمی از ارث می برد. (1) زن پس از این بررسیها، به موقعیتی که اسلام برای زن وضع کرده و حقوقی را که برای او تعیین کرده، بطور مسلم پی می برد.بدون شک، اسلام اصول و پایه های زندگی نوین را برای زن وضع کرده و این اصول را افزایش و توسعه می دهد.برای زن حقوقی قائل شده است که تمدنهای غربی قائل نبوده اند مگر در این قرن و حتی در این قرن هم قائل نیستند.این حرفی نیست که بطور بی اساس و مبالغه گفته شود و تنها حقیقتی است که اطلاع پیدا کردن به آن هم مشکل نیست، زیرا زنان مسلمان از آغاز طلوع اسلام از این حقوق پیوسته بهره مند شده اند.تمدنی در دنیا نیست که بتواند با تمدن اسلام در این مورد رقابت کند.ولی بعضی از زنان را سیستمها و جهتهای جدید شیفته می سازد، از باب مثال در مورد لباس مد، بسیاری از زنان را به خود جذب می کند، بدون این که خود فکر کنند.شخص عاقل این کار را ضعفی درباره زن می داند، زیرا زن با این عمل اختیار را به دست گروهی که در پشت پرده اند می سپارد، آنان که طراحان لباسها و یا مدها نامیده می شوند.آنان طبق تمایلات خودشان برای زنان طراحی می کنند، و زنان هم پیروی می کنند، مثل این که آنان را به راهی سوق می دهند و می برند.با یک نگاه ساده باین مد سازی، آنرا متناقض می بینیم، زیرا یک بار مد بلند و یکبار مد کوتاه را انتخاب می کنند.طراح برای مرتب کردن موی سر طریقه ای پیشنهاد می کند و سپس از آن نحوه برمی گردد، پس از زمانی دوباره آنرا عرضه می کند.این موضوع حاکی از این است که طراح بدون هدف و بینش عمل می کند.اسلام حقوق دیگری نیز (2) به زنان عطا کرده است که شایسته است تعلیمات اخلاقی آن را دستاویز خود قرار دهند، آن گاه خواهند فهمید که اسلام برای زنان همه خوبیها را می خواهد، بلکه متوجه خواهند شد که اسلام از جنسیت و حالت زنانگی آنان و آنچه طبیعت آنان اقتضا می کند از زیبایی و خوبی، غافل نیست.اسلام از زنان محافظت و نگهداری می کند تا طبیعت زنان آنان پر بار و زیباییشان محفوظ بماند. محقق عیب می داند که زن خود را در مسیر بادها رها سازد و به هر صدا و ندایی جواب مثبت بدهد.بیشترین کسانی که مورد تأسی زنان قرار می گیرند ستارگان سینما و طراحان لباس هستند، و حال آن که حق زن است که خود الگوی خود را انتخاب کند و هر چیزی را با عقل خود بررسی کند، قبل از آن که از آن تقلید کند.اگر این کار را بنماید ارتباطش با اسلام بیشتر می شود، و هر چه را که نیاز دارد، در آن پیدا می کند.مشاهده می شود که طراحان لباس و مد سازان برای مردان طراحی نمی کنند مگر در کمترین حد آن، این کار به این دلیل است که مردان بیشتر از زنان تعقل می کنند و بآسانی هر طرحی را نمی پذیرند.در این جا بررسی می کنیم بعضی از مواردی را که گاهی زن بواسطه آنها از اسلام دور می شود. (منابع مقاله: زندگی اجتماعی از دیدگاه اسلام، شلبی، احمد؛)

مکتب قرآن

بخوان آیات بس زیبای قرآن

کدام نغز و روح افزای قرآن

سحر گاهان تلاوت کن به اخلاص

سپس اندیشه در معنای قرآن

بخوان این معجزه و انکه بیندیش

همین بس شاهد گویای قرآن

شفای انچه درد است و مصائب

بجوی از مکتب والای قرآن

بلی اثار ذات کبریایی

نمودار است در هر جای قرآن

نگنجد فهم اسرارش به افکار

که بی پایان بود دریای قرآن

بخوان تا می توانی علم تفسیر

ولی کوشش نما اجرای قرآن

خدایا رحمتی فرما به ذوقی

شود جوینده و دانای قرآن

 

حافظ قرآن

خواجه شمس الدین محمد شیرازی,یکی از بزرگ ترین غزل سرایان ایران در صده هشتم هجری در شیراز متولد شد.غزل های این شاعر پر آوازه آینه تمام نمای اندیشه های عرفانی اوست  وی در جوانی به اموختن قرآن و ادبیات عرب ئ عللوم اسلامی پرداخت و گفته می شود در تفسیر و حکمت و ادب ,متبحر بود او حافظ کل قرآن بودو لذا به همین لقب متخلص می نمود .او قرآن رابا14 روایت از حفظ می خواند .

عشقت رسدبه فریاد ار خود به سان حافظ

قرآن  ز  بر  بخوانی  با  چها ر ده   ر و ا یت

-و به جرأت می توان گفت ماندگاری کلام حافظ توفیقی نیست مگر به برکت قرآن و کلام حق-چنان که در بسیاری از ادبیات و اشعار از قرآن الهام گرفته است.

(بشارت -ش 42 -ص66) 

اعجاز اعداد در قرآن

1-کلمه یوم (روز)365 بار به تعداد روزهای سال قمری

2-کلمه امام 12 بار برابر با 12 امام معصوم ما

3-کلمه شهر(ماه)12 بار برابر ماهای سال 

4-کلمه «سجده»34 بار به اندازه نماز های یومیه 34 سجده

5-کلمه ابلیس 11 بار و کلمه استعاذه(پناه می برم به خدا) هم 11 بار

6-کلمه علم و ایمان هر دو 811 بار در قرآن آمده.

8-کلمه«صالحات»و«سیئات»هر کدام 167 بار د

9-کلمه«حیات» و«موت» هر کدام 145 بار

10-کلمه «ملائکة»و«شیاطین»هر کدام 88 بار

11-کلمه «مصائب»و «شکر»هر کدام 75 بار

12-کلمه «کثیر»و «قلیل»هر کدام 64 بار

13-کلمه «زکاة»و «برکات»هر کدام 32 بار

14-کلمه«قریب»و «بعید»هر کدام 25 بار

15-کلمه «رجل» و«امراة» هر کدام 4 بار

16-کلمه«حرّ»و «بر»هر کدام 4 بار

 

گزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای(حفظه الله)

تلاوت آهنگین آیات الهی را فرا بگیرید با تفسیر و ترجمه ی قرآن هر چه بیشتر آشنا شوید در معنا و مفهوم عبارات پر معنی قرآن تدبر و تامل کنید و مطمئن باشید که با ادامه حرکت رو به گسترش قرآنی در کشور پایه های نظام مقدس اسلامی آنچنان مستحکم خواهد شد، که هیچ قدرتی نه امروز و نه فردا و نه در آینده قادر به ایجاد اندک تزلزلی در آن نخواهد بود.                                  (سخنرانی رهبر در پایان مسابقات بین المللی سال 1379)

 

 

خدمت و عبادت دو ویژگی کار گزار اسلامی

(انما ولیکم الله و رسوله و الذین امنوا الذین یقیمون الصلوه و یوتون

الزکوه و هم راکعون)مائده ایه 55

(ولی شما تنها خدا و پیامبر اوست و کسانی که ایمان اورده

 اندهمان کسانی که نماز بر پا می دارند و در حال رکوع زکات می

 دهند)

 1-بینوایان نباید از اجتماع نماز گزاران دست خالی برگردند.

2-کسانی که نسبت به اه بینوایان بی تفاوتند نباید سرپرست شما باشند.

3-ایمان نماز و زکات شاخص های انتخاب ولی در جامعه ی اسلامی هستند.

4-در این ایه اقامه ی نماز در کنار ایمان و زکات قرار گرفته است.